Acupunctuur Winterswijk, Geelinkweg 15, 7119 AC Winterswijk Corle

Kruidentherapie

 

Dig the well before you are thirsty.

Ruwe kruiden

Algemeen

Chinese kruiden ofwel Fytotherapie is de farmacologische tak van de Traditioneel Chinese Geneeskunde. Aangezien alle Chinese medicijnen uit de natuur komen en voor het overgrote deel uit planten bestaat, wordt het ook wel Chinese kruidengeneeskunde genoemd. Chinese kruiden worden door mensen van alle culturen reeds eeuwenlang succesvol gebruikt om de gezondheid te bewaren en gezondheidsklachten te voorkomen. Deze kruidengeneeskunde is een belangrijk onderdeel van de T.C.G. en stoelt op dezelfde theorie als acupunctuur.
Voor elk kruid is bekend welke medicinale effecten, dosis voorschriften, bereidingswijzen en contra-indicaties er zijn.
Door het samenvoegen van verschillende kruiden kan een kruidenformule worden samengesteld, die precies op de cliënt is afgestemd.
Zo kan ook hiermee de balans in het lichaam hersteld en behouden worden.


Verwerkte kruiden

Tabletten, pillen of thee?

In deze praktijk wordt gebruik gemaakt van 2 typen:

  • patentkruiden
  • granulaten

Patentkruiden zijn geconcentreerde kruidentabletten of -pillen in een bepaalde samenstelling op elkaar afgestemd met een specifieke functie.

Granulaten worden gebruikt om van meerdere enkelvoudige kruiden een samenstelling te maken die precies op de client is afgestemd.
Deze granulaten worden geleverd in poedervorm, waar u een thee van kunt maken. Mocht dit een probleem met innemen zijn, dan kunnen er ook capsules van gemaakt worden.